34. Beogradski jazz festival

34. Beogradski jazz festival

34. Beogradski jazz festival

34. Beogradski jazz festival | 25.-29.10. 2018.

PRATEĆI PROGRAM

 

KONCERTNI NASTUPI

 

 

IZLOŽBA

 

 

TRIBINE I PROMOCIJE

 

 • 26. 10. u 12:00
  Glavni hol Doma omladine Beograda

  Promocija albuma:

  Fish in Oil – Sve će biti u najboljem redu (Metropolis Jazz, 2018)

 • 27. 10. u 12:00
  Glavni hol Doma omladine Beograda

  Tribina: Džez bez granica

  Učesnici: Ingrid i Christine Jensen, džez muzičarke (Kanada), Tony Buck, džez muzičar (Australija), Nicola Gaeta, džez kritičar (Italija), Marcin Pulawski, džez kritičar (Poljska)
  Moderator: Nikola Marković, novinar portala espreso.rs i III programa Radio Beograda

 • 28. 10. u 12:00
  Glavni hol Doma omladine Beograda

  Promocije albuma:

  Uglješa Novaković Quintet – Tales From The Past (Metropolis Jazz, 2017)
  Uroš Spasojević Project – V (AMP Music & Records, 2018)
  Aleksandar Grujić – GIV & Gaslight (Metropolis Jazz, 2018)

 • 29. 10. u 12:00
  Glavni hol Doma omladine Beograda

  Tribina: Srpski džez – I tamo i ovde

  Učesnici: Irina Karamarković, Uroš Spasojević i Dejan Ilijić, džez muzičari (Srbija), Bob Weir, džez kritičar (Velika Britanija)
  Moderator: Nikola Marković, novinar portala espreso.rs i III programa Radio Beograda

35. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL: MNOGO RAZLOGA ZA SLAVLJE!

Dom omladine Beograda od 22. do 27. oktobra 2019. predstavlja 35. Beogradski džez festival, pod sloganom „Džez svetkovina / Jazz Celebration“!

Jubilarno, 35. izdanje Beogradskog džez festivala donosi mnogo razloga za veliko slavlje! Sama činjenica da je jedna međunarodna muzička manifestacija opstala pred očima najšire javnosti skoro pet decenija, uspešno pronašavši novi identitet u 21. veku, predstavlja razlog za radost cele kulturne zajednice u našoj zemlji, svih ljubitelja muzike, a posebno džez muzičara!

Ako tome dodamo međunarodni ugled, koji je pažljivo odabranim programom godinama građen, te podršku u afirmaciji koju Beogradski džez festival neprestano pruža domaćim umetnicima – jasno je da je ovo godina u kojoj ne slavimo samo jubilej festivala, već i sam džez na našim prostorima.

Zato ove godine Beogradski džez festival poklanja publici više nego obično: umesto 5, trajaće 6 dana, sa skoro 30 koncerata i nizom pratećih programa, kao i sa mnoštvom džez sadržaja koji su planirani do oktobarske džez svetkovine. Pored festivalskog doma, Doma omladine Beograda, ponovo ćemo biti i u Kombank dvorani, u kojoj su održani brojni koncerti za pamćenje tokom duge istorije BDŽF.

U programu ćemo imati velikane džeza i mlade snage na sceni, umetnike koji su trasirali pravce u ovoj muzici i one koji danas istražuju nove puteve žanra, izvođače koje naša publika veoma dobro poznaje, ali i one koje tek treba da otkrije, iz zemlje i inostranstva. Koncept festivala ostaje dinamičan i otvoren, privlačan mlađim i starijim poznavaocima džeza, ali i zanimljiv ljubiteljima muzike uopšte – naša misija jeste da se tokom trajanja festivala o tokovima savremenog džeza upozna i onaj deo javnosti koji ga prati povremeno, te da slušanje vrhunske umetničke muzike učinimo dostupnim svima u našoj sredini.

Vidi dalje